Mijn CV

Een landweg met gaten, bezaaid met keien.

Ik heb de verlammende werking van pesten aan mijn lijf ervaren: als kind veelvuldig mishandeld op straat, het schoolplein of bij het zwembad door jongens, en meisjes. Schelden, buitensluiten, belachelijk maken, kleineren en bespringen, vanwege mijn afwijkend en opvallende uiterlijk. Dat ik vooral niet mocht denken dat ik ooit zou slagen in mijn leven. Dit speelde zich af nadat wij naar het dorp Losser verhuisden, toen ik vijf jaar oud was. Voor mij was het de drijfveer om op school goed mijn best te doen, zodat ik daar weg kon gaan en aan de universiteit kon studeren, wat toen nog niet kon in Twente. Eenmaal in Nijmegen hield het niet op, het getreiter, ik werd eenzaam, ging naar de kunstacademie in Arnhem. Daar heb ik mijn geluk gevonden, ben gebleven tot op de dag van vandaag. Het is me niet gelukt om een reguliere baan te vinden, hoewel ik heel wat pogingen gedaan heb – in de Cultuur-, Zorg- & Welzijn-sector – en een goed mens probeer te zijn. Mijn CV is als een landweg met gaten – donkere periodes – en ligt bezaaid met keien – artistieke prestaties – waar ik trots op ben enne, ik weet inmiddels wat mijn wapens zijn.

Werk van houthakkers in Boschveld – landgoed in Oosterbeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.