Roken

Ik ben opgegroeid in de rookwolken van mijn vader, die graag een sigaartje opstak. Meestal hing er een grijze sluier in de kamer tot ooghoogte. Gelukkig was ie dagelijks uit werken, op kantoor waar ook stevig werd gerookt. Later kwam daar nog de sigarettendamp van mijn oudere zussen, en broer bij, lekker mee paffen, zelfs in de slaapkamers. Overal stonden asbakken, ook in de kamer die ik deelde werd gerookt, en zelf begon ik er rond mijn 12de aan mee te doen. Mijn moeder was de enige die niet mee deed, maar ze kreeg wel het advies van de huisarts om af en toe een filtertje te gebruiken, tegen de stress. Die stonden in zo’n zilverwerken kokertje op de salontafel, door ons opgerookt, ‘ma, jij kunt helemaal niet roken’. Guus rookte Drum, Marijke Winner en Ans Samson, onderscheid moet er zijn. Ik ging half zware Van Nelle roken, uiteindelijk twee pakjes per week, wat ik allang niet meer doe, Camel Light, een derde pakje per dag, ben aan het afbouwen.

2 reacties op “Roken

  1. Ben inmiddels van 8 – 10 via 3 – 4 naar 2 tot 3 sigaretten per dag gegaan. Die ene tijdens het koken … en dat laatste sigaretje voor het slapen gaan, zijn blijvertjes vooralsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *